belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya

Merhaba arkadaslar yeni sitemizde ve belcikaya gelecek olan arkadaslari ilk ben karsilamak istedim arkadaslar belcikaya gelmeyle ilgili tum sorularinizi bana sorabilirsiniz elimden geldigi kadar size bilgi vermeye calissacagim
ancak kisaca bilgi vermem gerekirse
1.esiniz hollanda vatandasi ise ve belcika yolunu kullanarak gelecekseniz:
esinizin ilk yapacagi hollandada belcikaya gidip orada yerlesecegi belediye gidip kayit olacak,
ilk kayit sirasinda sadece 5 yillik oturum karti yada pasaportu ile muracaat edebilir (tabiki kayit olmasi icin mutlaka ev tutmus olmasi lazim)
ve kendisine 1 atlik bir beklemem suresi verecekler ve bu sure icerisinde belediyeden istenilen is kontrati maas bordurosu vb. evraklari goturup teslim etmeli ki islemleri hizlansin ve bu bir aylik surede polis gelip kontrol edecek ve bu kontrolun sonrasinda polisin verdigi evrakla birlikte belediyeye gidip 5 yillik oturumunuzu alabilirsiniz ve sizi davet edebilir.
ancak esiniz belediyeye ilk muracaat ettiginde sizi getirecegini yada evli oldugunu soylemesin problem yapbilirler…
sizin ilk muracaatinizda randevu alacaksiniz telefonla yada fax la yapabilirsiniz basvuruda istenecek evraklar;

1. Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. (Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz).

2. İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak + 3 adet fotoğraf. Fotoğraflardan ikisini formlara yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veya http://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz).

3. Belçika’daki eşin oturum izni, kimlik kartı veya yabancılar için oturum kartının fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.

4. Belçika’daki Belediyeden eşe ait yeni tarihli aile toplum kağıdı ve 1 fotokopisi. Bu evrakın üstünde eşinizin ismi belirtilmiş olmalıdır, ve ilgilinin bugüne kadar yaptığı tüm evlilikler belirtilmelidir (Extrait récent du Registre de la Population de l’époux(se) en Belgique comprenant l’historique de son état civil – Recent uittreksel uit het bevolkingregister van de echtgeno(o)t(e) in België met vermelding van de historiek van de burgerlijke stand).

5. Başvuru sahibi için nüfustan yeni tarihli, hanede yer alan tüm evlilik, vefaat ve boşanmaları gösteren belge, Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye tercümesi (kişilerin kendi hanelerinden).

6. Uluslararası “B formülü evlenme kayıt örneği” ve 1 fotokopisi veya kayıtlı birlikte yaşama belgesi ve 1 fotokopisi

ayrica dogum kayit ornegi,nufus kayit ornegi ve eger 18 yasindan kucuk evlenmisseniz nikahinizin yapildigi yerden anne ve babanizin izninin olduguna dair belge
bu belgelerin 1 adet fotokopileri olmasi ve aposstiel denilen muhurunde olmasi sart aposstiel muhuru bir belgeninuluslar arasi kullanila bilir oldugunu gosterir ve belediye ,kaymakamlik vebenzeri kurumlardan ucretsiz yaptirabilirsiniz

elinizdeki tum evraklarin mutlaka fotokopilerini cektirin aslinda konsolosluk 1 tane istiyor ama siz bir tanede kendiniz icin cektirin ne olur ne olmaz

arkadaslar simlik bu kadar merak ettiginiz tum konularda sorabilirsiniz kolay gelsin

 http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=8&t=85

One thought on “belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya

  1. selamlar admin senden bir konuda fikir ve yardimini isteyecegim…ben belcikada esimle butun bu islemleri tamamladim ve 1.ci ayin 10 unda benim ilk 5 aylik oturumum icin tarih aldim..fakat esimle yasadigim problemler sonrasi(acikcasi)terkedildim…fakat ayriligimizin donusu olabilir yani bir ihtimal esim geri gelebilir…donmedigi takdirde oturumla ilgili gelismeler nasil olacaktir…yorumlarini bekliyorum…terkedilmisligin bedelini turkiyeye mecburi bir donusle yasamak istemiyorum…cunku askerligim soz konusu ve onceki kaldigim hollanda da oturumsuz olmama ragmen bir duzen kurdum su an bir avukat bana yardimci olabilirmi bu anlamda…simdiden tskur ediyor ve islerinizde basarilarinizin devamini diliyorum..

Leave a Reply